Cabinet stomatologic Dr. Lőkös Ibolya
Miercurea Ciuc, Str. Inimii Nr. 2/B/4
 
HU . RO
 
 
Tratamente » Protetică
 

Parte a stomatologiei care se ocupă cu refacerea dinților lipsă.Punțile dentare sunt lucrări protetice fixe, metoda excelentă și cel mai frecvent folosită pentru înlocuirea dinților lipsă. Pentru realizarea acestor lucrări este necesară șlefuirea unor sau mai multor dinți care vor alcătui stâlpii. Există mai multe tipuri de punți. Cr-Ni, porțelan, zirkonium. Alegerea acestor lucrări se face în funcție de caz în comun acord cu pacientul.

  
 

Prin perfecționarea tehnicilor adezive azi putem să realizăm microproteze într-o singură ședință, în circa 40 minute.
Aceste lucrări sunt defapt realizate din materiale compozit care includ o plasă din fire de polietilenă. Cu această metodă putem înlocui incisivii și premolarii, totdeauna lipsuri unidentare.

Stomatologul după consultație va putea hotărî dacă este posibilă realizarea pentru că pacientul nu are voie să aibă bruxism.
Igiena acestei microproteze trebuie realizat cu perii speciale care puteți folosi și la alte protezări.
Despre perii intrebați stomatologul.

 

Cum să ne obișnuim mai repede cu proteza?

Cu proteza nouă aveți următoarele senzații:

a. locul limbii este mult redus
b. aveți greutăți la masticația alimentelor tari
c. nu simțiți bine gusturile
d. vorbirea și surâsul vi se pare greoi
e. parcă nu aveți suficientă salivă

Toate aceste senzații sunt 100% normale, cu timpul vor dispărea. 6-8 săptămâni are nevoie organismul pentru a accepta sau compensa noua situație.

Recomandăm:
1. răbdare – trebuie să treacă un anumit interval de timp pentru acomodare pentru că organismul prima dată reacționează ca la un corp străin. În medie acest timp este de 6-8 săptămâni la unii pacienți chiar mai mult.

2. Mărimea dinților la început vi se pare enorm de mari, limba neavând loc dar cu timpul aceste senzații vor dispărea.

3. în primele luni recomandăm să purtați proteza ziua și noaptea după acomodare puteți să obtați pentru scoaterea protezei în timpul nopți, ținându-l într-un pahar cu apă, astfel mucoasa are timp să "respire", să se relaxeze câmpul protetic.

4. recomandări pentru alimentație
Aveți grijă la început cu alimentele fierbinți, sâmburi mici(mac, căpșuni, kiwi) pot intra neobservat sub proteză astfel producând răni. Simțul gustului diminiuat dar cu timpul se remediază. Incizia alimentelor cu proteze este greoaie aveți nevoie de mult timp și experiență pentru a putea învăța de aceea tăiați alimentele bucățele, mestecând simetric pe ambele părți. Începeți cu alimente moi nelipicioase. Ex. Oua fiert, carne tocată, ciorbițe.

5. sfaturi pentru vorbire
Să citiți cu voce tare în fața oglinzii, nu vă speriați dacă următoarele litere sună ciudat s, z, f, v, ț, t. Aceste litere au nevoie de exerciții și timp pentru a fi pronunțați corect.

6. Igiena protezelor
Curățarea protezelor este atât de importantă și face parte din viața de zi cu zi, ca și spălarea dinților naturali. Dacă protezele sunt murdare cu restul de alimente și tartru pot provoca infecția mucoasei bucale și halenă.
De aceea trebuie să spălați cel putin de 2 ori pe zi protezele. După îndepărtarea și curățirea adezivului pentru proteze(dacă folosiți) periați proteza cu apă călduță ținând în palmă deasupra chiuvetei umplute cu apă pentru a evita fracturarea ei dacă din greșeala o scăpați.
O data pe lună puteți să curățați cu coregaTabs. Spălați și mucoasa bucală cu o perie moale și clătiți bine. Dacă mucoasa este roșie sau cu placa albicioasă întrebați stomatologul ce este de făcut.

 
Înapoi
 
Cabinet stomatologic Dr. Lőkös Ibolya - Miercurea Ciuc